Het Opleidingsorkest

Het opleidingsorkest is één van de drie orkesten die Euphonia rijk is.

Vanaf het moment dat leden het Hafa-A examen succesvol hebben afgelegd, mogen ze in het opleidingsorkest gaan spelen. Het opleidingsorkest staat onder leiding van dirigent Rodin Rosendahl en repeteert één keer in de week op donderdag van 19.00u tot 20.00u. De muziek die in het opleidingsorkest gespeeld wordt varieert van klassiek tot modern. Het opleidingsorkest geeft door het jaar heen vele gevarieerde concerten. We treden op tijdens de Kulturele Amateur Manifestatie (KAM) in Breda samen met andere opleidingsorkesten samengesmeed tot het Groot opleidingsorkest. Daarnaast hebben we een Sinterklaasoptreden, de communievieringen, het variété Teteringen concert en het kerstconcert i.s.m. het groot orkest.

Elk jaar proberen we ook een uitwisselingsconcert te organiseren met een andere vereniging. Het gastoptreden in De Efteling mag natuurlijk in dit lijstje niet ontbreken.

Kortom: door al deze concerten wordt er een goede basis gelegd om na het behalen van het Hafa-B examen door te stromen naar het groot orkest.